10. 7. 2021 – Spominsko druženje ob peti obletnici odhoda Alojza Usenika

Spoštovani prijatelji Lojzovega teatra!

12. julija bo minilo pet let, odkar nas je zapustil Alojz Usenik, stric Lojz, po katerem ima gledališče svoje ime. V svoji vasi in povsod, kjer je delal, je pustil svoj pečat, s svojim entuziazmom in srčnostjo je razveseljavel ljudi in prav je, da se mu na skromen način oddolžimo.
V soboto 10. julija bo zato celodnevno druženje v njegov spomin, popolnoma improvizirano in spontano, zato vabim vse njegove prijatelje in znance pa tudi ostale obiskovalce Lojzovega teatra, da se na ta dan oglasite na tem mestu in doživite trenutek spomina na Lojza.

Druženje se bo začelo ob 10. uri dopoldne in se bo nadaljevalo do večera

Da pa boste vsaj približno vedeli kako in kaj, naj napovem, da bodo izvedeni vsaj trije posamični dogodki in sicer:

  • približno ob 14h bo mešani pevski zbor Golovec zapel nekaj izbranih pesmi,
  • literarna skupina Ane Porenta bo brala poezijo (tudi Zdomca, ki ga je Lojz tako doživeto recitiral), prebrali bomo tudi Lojzovo medvojno zgodbo in opisali njegovo pot … Na samem prizorišču bo tudi lepa in obširna zbirka knjig s poezijo različnih avtorjev tako, da boste tudi sami lahko prispevali kamenček v mozaik dogodka!,
  • približno ob 17h pa bo skupina Pot nastopila s svojim programom ljudskih pesmi raznih narodov.

Nikomur ne bomo odrekli ne časa ne prostora, če bo želel dodati tudi sam svoj delček k slovesnemu spominu na strica Lojza! Tako je vodja skupine Pot, Joca Jamšek, ponudila možnost izvedbe delavnice izdelave slik iz rastlin, kakršne rastejo v okolici, seveda če bo interes za to …

Za hrano in pijačo bo poskrbljeno, prav in koristno pa bi bilo, da si vzamete tudi čas za ogled zanimivosti v okolici vasi.

Število udeležencev glede na izkušnje in letni čas zagotovo ne bo preseglo števila 50 naenkrat, kar pomeni, da se bomo zlahka držali priporočil NIJZ glede Kovida 19.

Vreme bo nekoliko spremenljivo, zato bomo imeli postavljen nadstrešek za primer plohe, sicer pa so poletne temperature in nam kakšna kaplja ne bo pokvarila razpoloženja!

Vljudno vabljeni!

Srečo Knafelc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja